VERİTABANLARI

 

NewsBank

Dünyanın dört bir yanından mevcut haber kaynaklarını bir araya getiren koleksiyonlardan biridir. Üniversiteler, kamu kurumları ve devlet kütüphanelerinde araştırmacılar tarafından kullanılmaktadır. Bu veri tabanında, Financial Times, The Economist, The Bild, The Times, The Independent, Sunday Times, The Sun gibi dünyaca tanınmış haber kaynaklarına tek bir arayüzden günlük güncellemeleriyle ulaşabilmektedir.

Veri tabanında 500 milyondan fazla makaleye erişim sağlanmaktadır.

Veri Tabanı 24.06.2022 tarihine kadar erişime açıktır.

Erişim Bağlantısı

 

 


 

Legaling

40.000' den fazla hukuk kavramının İngilizce - Türkçe ve Türkçe - İngilizce karşılıklarını ve açıklamalarını veren veri tabanıdır. Veri tabanına aşağıdaki linkten giriş yaptıktan sonra ana sayfada sağ üst köşede bulunan akademik butonuna tıklayarak tarama gerçekleştirebilirsiniz.

Veri tabanı 14.02.2022 tarihine kadar erişime açıktır.

Erişim Bağlantısı

 

 


 

ProQuest U.S. Major Dailies

ABD'nin önde gelen gazetelerine erişim sağlayan bir veri tabanıdır.

Veri tabanı 26.11.2021 tarihine kadar erişime açıktır.

Erişim Bağlantısı

 

 


 

LEGAL ONLİNE VERİTABANI

Legal Online Veri Tabanı “Online Kütüphane” ve “Legalbank” adı ile iki yapıdan oluşmaktadır.

Online kütüphane ile; telif hakları Legal Yayıncılığa ait basılı hukuk kitapları (500 +) ve 14 farklı başlıktaki hukuk dergilerinin (700 +) tüm sayılarına ulaşılabilmektedir.

Legalbank ile; içtihata (2.300.000 +) (Yargıtay, Danıştay, BAM, BİM vb.) mevzuata (45.000 +) (Kanun, KHK, CBK, Yönetmelik, Tebliğ vb) akademik ve uygulamaya yönelik makalelere (25.700 +) , tezlere (11.400 + ) dilekçe ve belgelere (2.500 +) gerekçelere (400 +) erişilebilmektedir.

Veri tabanı 21.12.2021 tarihine kadar erişime açıktır.

Erişim Bağlantısı

 

 


 

Wikilala

Wikilala

Wikilala matbaanın icadından sonra basılmış Osmanlıca metinler (gazete, dergi, kitap ve belge) içerisinde "arama" yapılmasına olanak sağlayan bir dijital kütüphanedir. Meraklıların veya akademik çalışmalar yapan araştırmacıların halihazırda Osmanlıca metinlerde latin harfleriyle arama yapabilmelerine imkân tanıyan bir kütüphane bulunmamaktadır.

Dijital baskı çağına gelinceye dek araştırmacılar Osmanlıca metinler içerisinde aradıklarını bulabilmek için sayfalarca konu başlığını taramak, hatta satır satır metin okumak zorundaydılar. Oysa Wikilala sayesinde tek bir hamle ile aradıkları tüm başlık ve içeriklere saliseler içerisinde ulaşabilirler.

Erişim Bağlantısı Kullanım Klavuzu