Turkiye Buyuk Millet Meclisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi
Genel Kurul Tutanağı
28. Dönem 2. Yasama Yılı
3. Birleşim 04 Ekim 2023 Çarşamba

Ulaşmak İstediğiniz sayfa aralığını giriniz.
Font Küçült | Normal | Font Büyüt
Başa Dön | Önceki Sayfa Sonraki Sayfa | Son Sayfa
Tutanak toplam 46 sayfadır. Sorgulanan Sayfaların Yazıcı Versiyonu

MEHMET BAYKAN (Konya) - Siyasal seçimlerin en temel ögesi sandık ve sandıktan çıkan iradedir. Dünyanın neresine giderseniz gidin demokrasinin çoğulcu yaklaşımı bu temeller üzerine kuruludur. Ülkemizde siyasal iktidarın meşruiyeti kanunlarla belirlenmiştir. Bu meşruiyeti keyfî enstrümanlarla yorumlamak nefreti ötekileştirmeyi teşvik eder. Bunlar büyük sorumluluklardır ve hiçbir siyasi lidere yakışmaz hele ana muhalefet partisi liderine hiç yakışmamıştır. Demokratik seçim sonuçlarını kabul etmemek, saygı duymamak ve hatta yok saymak yalnızca millet iradesinin tecellisine saygısızlıktır, işte beka sorunu tam da budur. Millet iradesine saygı yoksa demokrasiye de inançlı olmaz. Günümüz dünyasının en etkin siyasi liderleri arasından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yer alması yüreğinde bu ülkeye sevgi olan her insan için bir gurur vesilesidir. "Dünya 5'ten büyüktür." diye haykıran, küresel adaletsizliklere, eşitsizliklere karşı duran bir lidere sadece saygı duyulur.

Teşekkür ederim.

BAŞKAN - Ayhan Barut…

AYHAN BARUT (Adana) - Sayın Başkan, AKP iktidarında tek adam rejiminin akıl dışı, bilimsel temellerden yoksun, halkı, çiftçiyi, işçiyi, emekli ve emekçileri yok sayan ekonomi anlayışı ülkemizi uçuruma sürüklemeye devam ediyor. Ardı arkası kesilmeyen fahiş zamlar, yüksek enflasyon, artan döviz kurları, yükselen faizler sonucu bitmek bilmeyen bir buhran yaşıyoruz. Çiftçisinden sanayicisine, işçisinden emeklisine toplumun tüm kesimleri cayır cayır yanıyor. Çalışanların, emeklilerin, işçilerin ve memurların geliri eriyip gitti, sayenizde paramız pul oldu. Kiralar fırlarken esnafımız vergisini ödeyemez hâle geldi. Halkımız inim inim inleyip feryat ediyor. Depremde yaşamları yıkılan halkımız âdeta kaderine terk edildi. Yağışlarda konteynerler uçtu gitti, çadırlara mahkûm edildiler, kara kışta ne yapacaklarını düşünüyorlar. Haberiniz var mı?

BAŞKAN - Sayın Serkan Sarı…

SERKAN SARI (Balıkesir) - Sayın Başkan, sokağa çıktığımızda emeklilerimiz yolumuzu kesiyor ve isyan ediyorlar çünkü AKP iktidarı haklarını gasbediyor. Ortaya koydukları uygulamalarla emeklilerimizin, dul ve yetimlerimizin Anayasa'yla güvence altına alınan haklarını ihlal edip büyük mağduriyetler yaratmaktadırlar. AKP iktidarının yarattığı ekonomik soykırımla emekli, dul ve yetimlerimiz her geçen gün daha da zorlaşan hayata tutunmaya çalışıyorlar. Eylül ayında açlık sınırı 13.334 lira, emeklilerin çoğunun aldığı maaş ise 7.500 lira. Bu maaşla seçimden önce 3,5 çeyrek altın alınabilirken bugün 2,5 çeyrek altın alınabiliyor ve her geçen gün hızla eriyor. Asgari ücret yaşanılabilir ücret olmalı ve emekli, dul ve yetimlerimizin maaşları hemen şimdi en az asgari ücret olacak şekilde düzenlenmelidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnşallah, maşallah." diyerek emeklilerimizi oyalıyor. İğneden ipliğe yapılan zamlar sonucu emekli, dul ve yetimlerimiz sağlıklı beslenemiyor. Emekli, dul ve yetimlerimiz…

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Ömer Öcalan…

ÖMER ÖCALAN (Şanlıurfa) - Sayın Başkan, bugün bir gazeteci yargılanıyor. Siz bu ülkede Adalet Bakanlığı yaptınız. Bu ülkede İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan ve yanında bulunan 3 arkadaşına tecrit uygulanıyor. Sayın Başkan, bu ülkede İnfaz Kanunu uygulanmıyor; Sayın Başkan, bu ülkede İnfaz Kanunu uygulanmıyor. Otuz bir aydır biz aile olarak Sayın Öcalan'dan haber alamıyoruz. Ailelerin ve avukatların yaptığı başvurulara cevap

5

 
Başa Dön | Önceki Sayfa Sonraki Sayfa | Son Sayfa

Sosyal Medya

Kurumsal Facebook Adresi Kurumsal Twitter Adresi RSS Aboneliği Gunluk Haber Aboneliği Genel Kurul Facebook Adresi Genel Kurul Twitter Adresi Web Yoneticisine Mesaj
Sosyal Ağlarda TBMM

Arama

TBMM'yi Ziyaret

TBMM Gezi ve Rehberlik

Rehber Eşliğinde Gezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tanıtımı kapsamında ziyaretçilerin rehber eşliğinde gezdirilmesi, TBMM rehberlik online kayıt sistemine başvurunun ardından, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan bir program dahilinde gerçekleştirilmektedir.

Detaylı Bilgi İçin

 

 

 

 

 

 

E-devlet Üzerinden Randevu

E-devlet Linki

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etmek için e-Devlet üzerinden randevu talebinde bulunabilirsiniz.

e-Devlet Linki

Halk Günü

Halk Günü

Milli İradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tüm vatandaşlarımızın ziyaretine açılmıştır. Her ayın ilk Cumartesi günü 11.00 - 15.00 saatleri arasında önceden herhangi bir randevu almaksızın saat başı gerçekleştirilen gezi programlarına katılabilmek için TBMM Dikmen Kapısına gelmeniz yeterli olacaktır.

Detaylı Bilgi İçin

 

 

Kurtuluş Savaşı Müzesi

Kurtuluş Savaşı Müzes

'Birinci Millî Mimarlık Dönemi Üslubu'nun Ankara'daki ilk örneklerinden olan I.TBMM Binası, 1920-1924 yılları arasında Kurucu Meclis olarak da görev yapan Gazi Meclis tarafından kullanılmıştır. Halen TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı uhdesinde Kurtuluş Savaşı Müzesi (I.TBMM Binası) olarak hizmet vermektedir.

Sanal Tur

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanal Tur

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni aşağıdaki bağlantıyı kullanarak sanal olarak gezebilirsiniz.

TBMM Sanal Tur Gezisi

Engelsiz Meclis

İşitme Engelliler

Rehber Eşliğinde Gezi

Yasama ve Denetim Hizmetlerine İlişkin Tanıtım Videolarına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Youtube Erişim Linki