BASINDA APA


AKP'Lİ ASAN VE DAĞI'DAN İSRAİL'E GAZZE TEPKİSİ
haberler.com
12.1.2009

AKP Ankara Milletvekilleri Aşkın Asan ve Zeynep Dağı Gazze'ye Yönelik Saldırılara Son Vermesi İçin İsrail'e Baskı Yapılması, Gerekirse Yaptırımlara Başvurulması Gerektiğini Belirttiler.

AKP Ankara Milletvekilleri Aşkın Asan ve Zeynep Dağı, Gazze'ye yönelik saldırılara son vermesi için İsrail'e baskı yapılması, gerekirse yaptırımlara başvurulması gerektiğini belirttiler.

Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan ile Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, Meclis'te düzenledikleri ortak basın toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını kınadılar. Akdeniz Parlamenter Asamblesi ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi'nin ortak basın bildirisini okuyan AKP'li Asan, her iki Asamblenin de Akdeniz bölgesinin barış ve istikrara kavuşturulması için somut çabalar gösterdiğini belirtirken şunları söyledi:

"Ortak hedefi bölgesel barış ve istikrar olan Asamblelerimiz, 27 Aralık 2008 tarihinde başlayan ve büyük bir insanlık dramına dönüşmüş olan İsrail'in Gazze saldırılarını kınamaktadır. Uluslar arası kamuoyunun bütün tepki ve çağrılarını duymazdan gelen İsrail yetkilileri, uluslar arası hukuku da hiçe sayan tavırlarını sürdürmektedir. BM Güvenlik Konseyi'nin 8 Ocak'ta almış olduğu acil ateşkes çağrısına da kulaklarını tıkayan İsrail, Gazze'de çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanların kanını akıtmaya devam etmektedir." İsrail'in sadece masum insanları öldürmekle kalmadığını aynı zamanda uluslar arası savaş hukukunda yasaklanan ve insanlarla birlikte çevreye de büyük zararlar veren yasaklı silahları kullanarak tarihte eşine az rastlanır bir şiddet uyguladığını ifade eden Asan İsrail'in Gazze'de masum insanlarla birlikte bütün evrensel ve insanlık değerlerini öldürmeye de devam ettiğini vurguladı.

"GEREKİRSE YAPTIRIMLARA BAŞVURULMALI"

Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Zeynep Dağı ise bütün ülkelerin saldırılara son vermek için İsrail'e baskı yapılması ve gerekirse yaptırımlara başvurulmasını önerdi. Dağı, "Evrensel değerler ve uluslar arası hukuka aykırı olan bu saldırılar ve şiddet bir an evvel sona erdirilmelidir. Gıda ve tıbbi malzemeler dahil insani yardımların Gazze'ye kesintisiz sağlanması ve dağıtımı önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır." Dedi. Dağı, İsrail ve Filistin'in iki demokratik ülke olarak yan yana ve barış içinde, güvenli ve tanınmış sınırlar içinde yaşamalarını öngören bir vizyonu temel alan kapsamlı bir barış sürecinin acilen ve yeniden başlatılması konusunda tüm uluslar arası kurumların inisiyatif almasını talep ettiklerini bildirdi. Dağı İsrail'e Türkiye olarak ne gibi yaptırımlar uygulanabileceğine ilişkin bir soruya ise "İsrail'i boykot edelim çağrıları yapılıyor. İsrail'in tam olarak izole edilmesinden de yana değilim" karşılığını verdi. (ANKA)

Kaynak : http://www.haberler.com/akp-li-asan-ve-dagi-dan-israil-e-gazze-tepkisi-haberi/

 

Ana Sayfa Hakkında İç Tüzük Türk Grubu Toplantılar Fotoğraf Albümü Bağlantılar Sekreterya