Basýmevi Müdürlüðü Administrator 2 0 2015-04-15T13:01:00Z 2015-04-15T13:01:00Z 19 13135 74876 623 175 87836 14.00 800x600 false 0 6 nk 6 nk 0 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

T.B.M.M.

TUTANAK DERGİSİ

 

CİLT : 3

 

34 üncü Birleşim

9 . 4 . 1996  Salı

 

 

 

İÇİNDEKİLER

 

  I. – GEÇEN TUTANAK ÖZETİ

 II. – GELEN KÂĞITLAR

III. – YOKLAMA

IV. – BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI

A)  GÜNDEMDIŞI KONUŞMALAR

1. – Çankırı Milletvekili Mete Bülgün’ün, son günlerde ülkemiz gündemini işgal eden deli dana hastalığına ilişkin gündemdışı konuşması ve Kültür Bakanı Agâh Oktay Güner’in cevabı

2. – Hatay Milletvekili Atila Sav’ın, Adalet Bakanlığında yapılan üst düzey memur atamalarıyla ilgili tasarruflara ilişkin gündemdışı konuşması ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar’ın cevabı

3. – Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün’ün, enerji işkolundaki kamu kuruluşlarında süreli hizmet aktiyle çalıştırılmakta olan işçilerin sorunlarına ilişkin konuşması ve Kültür Bakanı Agâh Oktay Güner’in cevabı

B)  TEZKERELER VE ÖNERGELER

1. – Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Kuzey Atlantik Asamblesi, Türkiye-Avrupa Topluluğu Karma Parlamento Komisyonu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatında TBMM’yi temsil edecek grupları oluşturmak üzere, siyasî parti gruplarınca aday gösterilen asıl ve yedek üyelere ilişkin Başkanlık tezkeresi (3/218)

C)  GENSORU, GENEL GÖRÜŞME, MECLİS SORUŞTURMASI VE MECLİS ARAŞTIRMASI ÖNERGELERİ

1. – Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün ve 18 arkadaşının, esnaf ve sanatkârların sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/54)

2. – Konya Milletvekili Veysel Candan ve 13 arkadaşının, sağlık hizmetlerindeki sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/55)

3. – Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu ve 28 arkadaşının, kumarhanelerin maddî  ve manevî tahribatlarının boyutlarını tespit etmek ve daha iyi denetlenmeleri için alınması gereken tedbirleri belirlemek amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/56)

4. – Konya Milletvekili Veysel Candan ve 20 arkadaşının, iç ve dış borçlar ile alınan kredilerin nerelerde kullanıldığının tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/57)

5. – İzmir Milletvekili Atilla Mutman ve 9 arkadaşının, doğal afetlerde meydana gelen can ve mal kaybını en aza indirmek için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/58)

6. – Kocaeli Milletvekili Şevket Kazan ve 75 arkadaşının, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) bazı ihalelerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığının tespit edilmesine karşın gerekli işlemleri yapmayarak ihalelerin belli firmalara verilmesini sağlamak suretiyle Devleti zarara uğratarak görevini kötüye kullandığı ve bu eyleminin Türk Ceza Kanununun 240 ıncı maddesine uyduğu iddiasıyla eski Başbakan Tansu Çiller hakkında Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önergesi (9/1)

7. – Zonguldak Milletvekili Mümtaz Soysal ve 59 arkadaşının, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) bazı ihalelerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığının TEDAŞ Teftiş Kurulunca tespit edilmesine karşın ihaleleri iptal etmemek suretiyle Devleti zarara uğratarak görevini kötüye kullandığı ve bu eylemin Türk Ceza Kanununun 240 ıncı maddesine uyduğu iddiasıyla Enerji ve Tabiî Kaynaklar eski Bakanı Şinasi Altıner hakkında Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önergesi (9/2)

D)  ÇEŞİTLİ İŞLER

1. – Halen başkanlık divanını oluşturamamış bulunan komisyonların, toplanacakları gün, saat ve yere ilişkin Başkanlık duyurusu

V. – GENSORU, GENEL GÖRÜŞME, MECLİS SORUŞTURMASI VE MECLİS ARAŞTIRMASI

A)  ÖNGÖRÜŞMELER

1. – Karaman Milletvekili Zeki Ünal ve 21 arkadaşının, su kaynaklarımızın daha iyi değerlendirilmesi ve Manavgat Çayı üzerinde uygulanan proje konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/15)

VI. – SORULAR VE CEVAPLAR

A)  YAZILI SORULAR VE CEVAPLARI

1. – İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş’ın, T.C. vatandaşlığından çıkmak isteyenlerin işlemlerinin geciktirildiği iddialarına ilişkin Başbakandan sorusu ve İçişleri Bakanı Ülkü Güney’in yazılı cevabı (7/5)

2. – Karaman Milletvekili Zeki Ünal’ın, Milletvekillerine düşük faizli kredi verileceği iddialarına ilişkin Başbakandan sorusu ve Devlet Bakanı Rüşdü Saracoglu’nun yazılı cevabı (7/232)

3. – Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu’nun, fındık üreticilerinin alacaklarına ilişkin Başbakandan sorusu ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez’in yazılı cevabı (7/238)

4. – İstanbul Milletvekili Halit Dumankaya’nın, Türkiye Halk Bankasının 1995 yılı reklam harcamalarına ilişkin Başbakandan sorusu ve Devlet Bakanı Rüşdü Saracoglu’nun yazılı cevabı (7/244)

5. – İstanbul Milletvekili Halit Dumankaya’nın, Ziraat Bankasının reklam harcamalarına, malî yapısına ve dağıttığı kredilere ilişkin Başbakandan sorusu ve Devlet Bakanı Rüşdü Saracoglu’nun yazılı cevabı (7/247)

6. – İstanbul Milletvekili Halit Dumankaya’nın, İller Bankasının 1995 yılı malî faaliyetlerine ilişkin Başbakandan sorusu ve Bayındırlık ve İskân Bakanı Mehmet Keçeciler’in yazılı cevabı (7/261)

7. – İzmir Milletvekili Hakan Tartan’ın, İzmir’de yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören işyeri sahiplerine ilişkin Başbakandan sorusu ve Bayındırlık ve İskân Bakanı Mehmet Keçeciler’in yazılı cevabı (7/276)

8. – İzmir Milletvekili Hakan Tartan’ın, Dinar depreminden sonra yapılan yardımlara ilişkin Başbakandan sorusu ve Bayındırlık ve İskân Bakanı Mehmet Keçeciler’in yazılı cevabı (7/298)

9. – Bartın Milletvekili Cafer Tufan Yazıcıoğlu’nun, tarım ve hayvancılık kredisi işlemlerinin bazı Ziraat Bankası şubelerinde yapılmadığı iddiasına ilişkin sorusu ve Devlet Bakanı Rüşdü Saracoglu’nun yazılı cevabı (7/314)

10. – Ordu Milletvekili Hüseyin Olgun Akın’ın, fındık destekleme alımlarına ve fiyatlarına ilişkin Başbakandan sorusu ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez’in yazılı cevabı (7/320)

11. – Sıvas Milletvekili Mahmut Işık’ın, Sıvas-Zara’da güvenlik nedeniyle boşaltılan Selimiye Köyü halkının mağduriyetlerine ilişkin Başbakandan sorusu ve İçişleri Bakanı Ülkü Güney’in yazılı cevabı (7/326)

12. – Konya Milletvekili Veysel Candan’ın, gübre destekleme bedellerinin ne zaman ödeneceğine ilişkin sorusu ve Tarım ve Köyişleri Bakanı İsmet Attila’nın yazılı cevabı (7/340)

13. – İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş’ın, Şırnak Güçlükonak’ta bir minübüste ölü olarak bulunan yurttaşlarımıza ilişkin sorusu ve İçişleri Bakanı Ülkü Güney’in yazılı cevabı (7/423)

14. – Kahramanmaraş Milletvekili Hasan Dikici’nin, İller Bankası tarafından Belediyelere sağlanan kredilerin şartlarına ilişkin sorusu ve Bayındırlık ve İskân Bakanı Mehmet Keçeciler’in  yazılı cevabı (7/432)

15. – Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatiboğlu’nun, 1991 yılından bu yana ele geçirilen teröristlere ilişkin sorusu ve İçişleri Bakanı Ülkü Güney’in yazılı cevabı (7/447)

16. – Bayburt Milletvekili Suat Pamukçu’nun, Trabzon-Erzurum demiryolu projesine ilişkin sorusu ve Ulaştırma Bakanı Ömer Barutçu’nun yazılı cevabı (7/451)

17. – Giresun Milletvekili Turhan Alçelik’in, fındık destekleme fiyatlarına ilişkin sorusu ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez’in yazılı cevabı (7/468)

18. – Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın, Bakanlıkça yayımlandığı iddia edilen bir genelgeye ilişkin sorusu ve İçişleri Bakanı Ülkü Güney’in yazılı cevabı (7/470)

19. – Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı’nın, Konya’daki belediyelere yapılan yardımlara ilişkin sorusu ve Çevre Bakanı Mustafa R. Taşar’ın yazılı cevabı (7/494)

20. – Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı’nın, Konya’daki belediyelere yapılan yardımlara ilişkin sorusu ve Çevre Bakanı Mustafa R. Taşar’ın yazılı cevabı (7/495)

21. – Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı’nın, Konya’daki belediyelere yapılan yardımlara ilişkin sorusu ve Maliye Bakanı Lutfullah Kayalar’ın yazılı cevabı (7/500)

22. – Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı’nın, Konya’daki belediyelere yapılan yardımlara ilişkin sorusu ve Maliye Bakanı Lutfullah Kayalar’ın yazılı cevabı (7/501)

23. – Kayseri Milletvekili Salih Kapusuz’un, Anadolu Ajansına beyanat veren askeri yetkiliye ilişkin Başbakandan sorusu ve İçişleri Bakanı Ülkü Güney’in  yazılı cevabı (7/515)
I. – GEÇEN TUTANAK ÖZETİ

T.B.M.M. Genel Kurulu saat 15.00’te açıldı

Genel Kurulu ziyaret eden Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Shevardnadze’ye Başkanlıkça “Hoş geldiniz” denildi.

Konuk Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Shevardnadze, Genel Kurula hitaben bir konuşma yaptı.

İzmir Milletvekili Metin Öney’in, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının İzmir’de gerçekleştirdiği ulusal beste yarışmasıyla ilgili gündemdışı konuşmasına, Kültür Bakanı Agâh Oktay Güner,

Bursa Milletvekili Ali Rahmi Beyreli’nin, ülkemizde otomobil satışlarında uygulanmakta olan yüksek vergilerin olumsuz etkileri olduğu iddiasına ilişkin gündem dışı konuşmasına, Devlet Bakanı Cemil Çiçek,

Kilis Milletvekili Mustafa Kemal Ateş’in, yeni il olan Kilis’in sorunları hakkında gündem dışı konuşmasına da, Devlet Bakanı Ali Talip Özdemir,

Cevap verdiler.

Başkan, başkanvekili, sözcü ve kâtip seçimine ilişkin;

Kamu İktisadî Teşebbüsleri,

Sağlık ve Sosyal İşler,

Millî Savunma,

Türkiye Büyük Millet Meclisi Hesaplarını İnceleme,

Millî Eğitim,

Dışişleri,

Tarım, Orman ve Köyişleri

Sanayi, Teknoloji ve Ticaret,

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm,

Adalet,

Çevre,

Komisyonları, geçici başkanlıkları tezkereleri ile;

Elazığ Milletvekili Cihan Paçacı’nın, Kamu İktisadî Teşebbüsleri,

İstanbul Milletvekili Bahattin Yücel’in, (10/2) esas numaralı Meclis Araştırması,

Komisyonları üyeliklerinden çekildiklerine ilişkin önergeleri,

Genel Kurulun bilgisine sunuldu.

Zonguldak Milletvekili Hasan Gemici ve 9 arkadaşının, Türkiye Taşkömürü Kurumunun içinde bulunduğu durumun araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi  amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/53), Genel Kurulun bilgisine sunuldu; önergenin gündemdeki yerini alacağı ve öngörüşmesinin, sırasında yapılacağı açıklandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 76 ncı Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlanması ve günün önem ve anlamının belirtilmesi amacıyla yapılacak görüşmeler için Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 23 Nisan 1996 Salı günü saat 14.00’te toplanmasına ilişkin Danışma Kurulu,

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 76 ncı Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak ve günün önem ve anlamını belirtmek için, 23 Nisan 1996 Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda özel bir görüşme yapılması hakkında,

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 76 ncı yıldönümü ve Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan 1996 Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda bir görüşme açılmasına,

23 Nisan 1996 Salı günü Genel Kurulun yapacağı toplantıda başkaca konunun görüşülmemesine,

Görüşmelerde;

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına 10 dakika süre ile söz verilmesine; siyasî parti grupları başkanlarına ve grubu bulunmayıp da Mecliste üyesi bulunan siyasî partilerin genel başkanlarına 10’ar dakika süre ile söz verilmesine ilişkin Başkanlık,

Önerileri ile,

Hakkâri Milletvekili Mustafa Zeydan, Kırşehir Milletvekili Mehmet Ali Altın ile Konya Milletvekili Mehmet Keçeciler’e, belirtilen sebep ve sürelerle izin verilmesine ilişkin Başkanlık tezkereleri

Kabul edildi.

Birleştirilerek görüşülmesi kabul edilen,

Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın ve 15 arkadaşının, taşkömürü üretimindeki sorunların çözüm yollarının tespit edilmesi,

Zonguldak Milletvekili Hasan Gemici ve 9 arkadaşının, Türkiye Taşkömürü Kurumunun içinde bulunduğu durumun araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi,

Amacıyla birer Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergelerin (10/13; 10/53), yapılan görüşmelerden sonra kabul edildiği açıklandı.

Kurulacak komisyonun :

9 üyeden teşekkül etmesi,

Çalışma süresinin, Başkan, başkanvekili, sözcü ve kâtip üye seçimi tarihinden itibaren bir ay olması,

Gerektiğinde Ankara dışında da çalışması,

kabul edildi.

9 Nisan 1996 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere, birleşime 19.13’te son verildi.

 

Hasan Korkmazcan

Başkanvekili

 

                              Salih Kapusuz                                                      Kadir Bozkurt

                                   Kayseri                                                                  Sinop

                                Kâtip Üye                                                            Kâtip Üye


II. – GELEN KÂĞITLAR

5 . 4 . 1996  CUMA

 

Cumhurbaşkanınca Geri Gönderilen Kanunlar

1. – Millî Şeref Madalyası hakkında 13.4.1989 Tarih ve 3532 Sayılı Kanun ve Anayasanın 89 uncu Maddesi Gereğince Cumhurbaşkanınca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderme Tezkeresi (1/1) (Millî Eğitim Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

2. – Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair 9.1.1991 Tarih ve 3694 sayılı Kanun  ve Anayasanın 89 uncu Maddesi Gereğince Cumhurbaşkanınca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderme Tezkeresi (1/5) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

3. – 1918 Sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında 10.1.1991 Tarih ve 3695 Sayılı Kanun ve Anayasanın 89 uncu Maddesi Gereğince Cumhurbaşkanınca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderme Tezkeresi (1/6) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

4. – 24.2.1983 Tarih ve 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 75 inci Maddesinin Birinci Fıkrası ile 19.3.1969 Tarih ve 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 5 inci Maddesinin (b) Bendinin Değiştirilmesi Hakkında 27.2.1991 Tarih ve 3700 Sayılı Kanun ve Anayasanın 89 uncu Maddesi Gereğince Cumhurbaşkanınca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderme Tezkeresi (1/7) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

5. – Adlî Tıp Kurumu Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında 8.6.1992 Tarih ve 3820 Sayılı Kanun ve Anayasanın 89 uncu Maddesi Gereğince Cumhurbaşkanınca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderme Tezkeresi (1/9) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

6. – 17.7.1963 Tarihli ve 278 Sayılı Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Kurulması Hakkında Kanunun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair 2.7.1992 Tarih ve 3834 Sayılı Kanun ve Anayasanın 89 uncu Maddesi Gereğince Cumhurbaşkanınca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderme Tezkeresi (1/10) (Millî Eğitim Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

Kanun Hükmünde Kararnameler

1. – Ödünç Para Verme İşleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/16) (Adalet ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

2. – Devlet Tanıtma Teşkilatı Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/17) (Dışişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

3. – Devlet Tanıtma Teşkilatı Kurulması Hakkında 46 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 9 uncu Maddesinin Birinci Fıkrasının Değiştirilmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/18) (Dışişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

4. – Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumlarının İdarî Teşkilâtı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/19) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

5. – Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/20) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

6. – Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Kurulmasına  İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/21) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

7. – 27.1.1954 Tarihli ve 6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesi Hakkında 19.4.1983 Tarihli ve 66 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Hükümleri İle 6235 Sayılı Kanunun Bazı Hükümlerinin Değiştirilmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/25) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

8. – 27.1.1954 Tarihli ve 6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/26) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

9. – Bayındırlık ve İskân Bakanlığının Teşkilatı ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/49) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ve Anayasa komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

10. – Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/50) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Anayasa komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

11. – Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/51) (Millî Eğitim ve Anayasa komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

12. – Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurt Dışı Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/52) (Dışişleri Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

13. – 13.12.1983 Tarihli ve 180 Sayılı Bayındırlık ve İskân Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Hükümlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/57) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ve Anayasa komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

14. – Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 181 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Hükümlerinin Değiştirilmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/58) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Anayasa komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

15. – Kültür ve Turizm Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 13.12.1983 Tarihli ve 187 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Hükümlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun  Hükmünde Kararname (1/59) (Millî Eğitim ve Anayasa komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

16. – Çevre Genel Müdürlüğünün Kuruluş ve Görevleri  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/62) (Çevre ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

17. – Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/64) (Dışişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

18. – 625 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu İle 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun Bazı Hükümlerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/71) (Millî Eğitim Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

19. – 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun Bazı Hükümlerinin Değiştirilmesi ve Kanuna Bir Geçici Madde Eklenmesi  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/74) (Millî Eğitim Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

20. – 29.3.1984 Tarihli ve 2992 Sayılı 13.5.1981 Tarihli ve 2461 Sayılı 12.6.1979 Tarihli ve 2247 Sayılı Kanunların Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/98) (Adalet ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

21. – 2247 Sayılı Uyuşmazlık Mahkemesinin Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Kanunun 28 inci Maddesinin Bir Fıkrasının Değiştirilmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/101) (Adalet ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

22. – 625 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/111) (Millî Eğitim Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

23. – 2949, 3202 ve 7471 Sayılı Kanunların Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair  Kanun Hükmünde Kararname (1/120) (Millî Savunma ve Tarım, Orman ve Köyişleri ve Plan ve Bütçe  komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

24. – Doğal Gazın Kullanımı  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/124) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

25. – Kültür Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/127) (Millî Eğitim ve Anayasa komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

26. – Turizm Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/128) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ve Anayasa komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

27. – 2629 Sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu ile 926 Sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 13 üncü Maddesinin (d) Bendinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/136) (Millî Savunma ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

28. – 78 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvelleri İle 190 Sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/137) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

29. – 3143 Sayılı Kanunun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve 190 Sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair  Kanun Hükmünde Kararname (1/141) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

30. – 190 ve 354 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/143) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

31. – Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Kurulmasına İlişkin 77 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/145) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

32. – Çevre Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/146) (Çevre ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

33. – Başbakanlık Özel Çevre  Koruma Kurumu Başkanlığı Kurulmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/147) (Çevre ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

34. – Türkiye Radyo ve Televizyon Gelirleri Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/150) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

35. – Aile Araştırma Kurumu Kurulması  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/151) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

36. – Doğal Gazın Kullanımı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/153) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

37. – Arsa Ofisi Kanununun Bazı Maddeleri İle 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılması  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/156) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

38. – Çevre Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/157) (Çevre ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

39. – 78 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/159) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

40. – Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/167) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

41. – 190 ve 355 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/171) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ve Anayasa  ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

42. – Aile Araştırma Kurumu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/174) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

43. – 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun İki Maddesinin Değiştirilmesine Dair  Kanun Hükmünde Kararname (1/182) (Millî Eğitim Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

44. – Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/184) (Tarım, Orman ve Köyişleri ve Anayasa ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

45. – Başbakanlık Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı Kurulmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/186) (Çevre ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

46. – Çevre Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/187) (Çevre ve Anayasa ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

47. – 9.1.1985 Tarihli ve 3146 Sayılı Kanun İle 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Bağlı Cetvelde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/188) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

48. – Harcırah Kanununun 33 üncü Maddesinin (b) Fıkrasının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/189) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

49. – Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile 190 Sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/192) (Adalet ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

50. – Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/196) (Adalet ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

51. – Uzman Erbaş ve Kanununun Bazı Maddeleri ile Ordu Yardımlaşma Kurumu Kanununun 17 nci Maddesinde Değişiklik Yapılması  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/197) (Millî Savunma ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

52. – Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu ile Kıbrıs’a Gönderilecek Türk Askerî Birliği Mensuplarının Aylık ve Ücretleriyle Çeşitli İstihkakları ve Birliğinin Başka Giderleri  Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun  Hükmünde Kararname (1/201) (Millî Savunma ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

53. – 190 ve 354 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/202) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

54. – Ekonomik, Kültürel, Eğitim ve Teknik İşbirliği Başkanlığı Kurulması, 206 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin İki Maddesinin Değiştirilmesi ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellere Bir İlave Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/209) (Dışişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

55. – Silâhlı Çete Mensubu Olmayıp Herhangi Bir Nedenle Çete İçinde Bulunanlardan Suç İşlemeyenler Hakkında Takibat Yapılmayacağına İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/211) (Adalet Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

56. – 926 Sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/215) (Millî Savunma Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

57. – Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/216) (Millî Savunma ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

58. – Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/218) (Millî Eğitim Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

59. – Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanun ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu Değiştiren 3837 Sayılı Kanunda Değişiklik Yapılması ve Bu Kanun ile Kanun Hükmünde Kararnamelere Yeni Ek ve Geçici Maddeler Eklenmesi  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/219) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

60. – Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/220) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

61. – Türkiye Bilimler Akademisinin Kurulması  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/223) (Adalet ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

62. – 926 Sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3563 Sayılı Harp Akademileri Kanunu, 2629 Sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu, 205 Sayılı Ordu Yardımlaşma Kurumu Kanunu, 1468 Sayılı Türk Silâhlı Kuvvetlerinde Astsubay Nasbedilenlere Giyecek ve Teçhizat Verilmesi Hakkında Kanun, 4608 Sayılı Muvazzaf Subay ve Askerî Memurlara Verilecek Elbise ve Teçhizat Hakkında Kanun ve 211 Sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/224) (Millî Savunma ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

63. – 3143 ve 657 Sayılı Kanunlarda Değişiklik Yapılması  Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/228) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

64. – Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Kurulması Hakkında Kanunun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine İlişkin  Kanun Hükmünde Kararname (1/229) (Millî Eğitim Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

65. – Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 186 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Hükümlerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü  Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/231) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

66. – Bankalar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/253) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

67. – 7397 Sayılı Sigorta Murakabe Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/254) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

68. – Türk Patent Enstitüsü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/258) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret  ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

69. – Türk Ticaret Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/262) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret  Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

70. – 15.6.1989 Tarihli ve 3579 Sayılı Kanuna Bir Geçici Madde Eklenmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/264) (Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

71. – Patent Haklarının Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/267) (Adalet ve Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret  ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

72. – Yaş Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi ve Toptancı Halleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/268) (Adalet ve İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

73. – Endüstriyel Tasarılarının Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/269) (Adalet ve Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

74. – Coğrafî İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/270) (Adalet ve Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

75. – Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/271) (Adalet ve Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

76. – Türk Ticaret Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/274) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret  ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

77. – Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/275) (Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonuna)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

78. – Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/276) (Tarım, Orman ve Köyişleri ve Sağlık ve Sosyal İşler komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

79. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/279) (Adalet ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :19 uncu Dönemden)

80. Patent Haklarının Korunması Hakkında 551 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (1/280) (Adalet ve Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :19 uncu Dönemden)

81. 559 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 2 nci Maddesinin Son Fıkrasının Kaldırılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (1/281) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :19 uncu Dönemden)

Tasarı

1. — Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Singapur Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hava Taşımacılığı Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı (1/287) (Bayındırlık, İmar,Ulaştırma ve Turizm ve Dışişleri komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi :20.3.1996)

Teklifler

1. —İstanbul Milletvekili Emin Kul’un; 20.4.1967 Tarihli ve 854 Sayılı Deniz-İş Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/1) (Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :10.1.1996)

2. —Burdur Milletvekili Yusuf Ekinci ve 9 Arkadaşının 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında Kanun ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/2) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :10.1.1996)

3.—Gümüşhane Milletvekili Mahmut Oltan Sungurlu’nun; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında 2809 Sayılı Kanuna Ek ve Geçici Maddeler Eklenmesi ve 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi (2/5) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :12.1.1996)

4. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; Kamulaştırma Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/6) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :12.1.1996)

5. —İstanbul Milletvekili Emin Kul’un; 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında Kanunun 12 nci Maddesine Fıkra Eklenmesine Dair Kanun Teklifi (2/9) (Millî Eğitim Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :15.1.1996)

6. —Bayburt Milletvekili Ülkü Güney’in; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanuna Ek ve Geçici Maddeler Eklenmesi ve 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi (2/12) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :18.1.1996)

7. —Ankara Milletvekili Cemil Çiçek’in; Türk Ceza Kanununun 102 nci Maddesinin 3 üncü Fıkrasının Değiştirilmesi Hakkındaki Kanun Teklifi (2/13) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :18.1.1996)

8. —İstanbul Milletvekili Emin Kul’un; 506 Sayılı SosyalSigortalar Kanununa Bir Ek Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/14) (Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :18.1.1996)

9. —İstanbul Milletvekili Emin Kul’un; TürkCeza Kanununun 102 nci Maddesinin İkinci Fıkrasının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/15) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :18.1.1996)

10. —Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner’in; 21.5.1986 Tarihli ve 3289 Sayılı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilatı ve Görevleri Hakkında Kanunun 2 nci Maddesine Bir Bent Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/17) (Millî Eğitim Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :18.1.1996)

11. —Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner’in; Millî Eğitim Temel Kanununun II. Maddesinin Değiştirilmesine İlişkinKanun Teklifi (2/18) (Millî Eğitim Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi:18.1.1996)

12. —Sakarya Milletvekili Ersin Taranoğlu’nun; Sapanca Gölü ve Civarındaki Su Kaynaklarının Korunması ve Kullanılması Hakkında Kanun Teklifi (2/20) (Çevre ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :18.1.1996)

13. —Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın; İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/21) (Adalet ve Bayındırlık, İmar Ulaştırma ve Turizm komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :19.1.1996)

14. —Burdur Milletvekili Yusuf Ekinci ve Bolu Milletvekili Avni Akyol’un; 5434 Sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun Ek 11 inci Maddesinin Son Fıkrasının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/24) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :23.1.1996)

15. —Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner’in; Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunca Verilen Öğrenim Kredilerinin Aylık Miktarının Asgari Ücretin Yarısı Olmasına Dair Yasa Teklifi (2/27) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :24.1.1996)

16. —Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner’in; Ordu Yardımlaşma Kurumu Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/29) (Millî Savunma ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :24.1.1996)

17. —Gümüşhane Milletvekili Mahmut Oltan Sungurlu’nun; 3167 Sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/38) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :30.1.1996)

18.—Gümüşhane Milletvekili Mahmut Oltan Sungurlu’nun; 1136 Sayılı Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/39) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :30.1.1996)

19. —Iğdır Milletvekili Adil Aşırım’ın; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanun ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/41) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :31.1.1996)

20. —İstanbul Milletvekili Emin Kul’un; 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa Geçici Bir Madde Eklenmesine ve 20.6.1987 Tarihli ve 3395 Sayılı Kanunla 506 Sayılı Kanunun Ek Beşinci Maddesine İlave Edilen III. Bendin Tadiline İlişkin Kanun Teklifi (2/42) (Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :1.2.1996)

21. —Ankara Milletvekili İrfan Köksalan’ın; 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 16 ncı Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/44) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :1.2.1996)

22. —Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın; İmar Kanununun Üç Maddesinin Değiştirilmesi, İki Ek ve Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi (2/45) (Millî Eğitim ve Bayındırlık,İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :2.2.1996)

23.—İstanbul Milletvekili Emin Kul’un; 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi (2/48) (Sağlık ve Sosyal İşler komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :2.2.1996)

24. —Rize Milletvekili Ahmet Kabil’in; 28.3.1983 Tarih ve 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/51) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :6.2.1996)

25. —Tokat Milletvekili AhmetFevzi İnceöz ve 20 Arkdaşının; 765 Sayılı TürkCeza Kanununun 574 ve 575 nci Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Kanun Teklifi (2/54) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :6.2.1996)

26. —Karaman Milletvekilleri Zeki Ünal, AbdullahÖzbey ile 16 Arkadaşının; 28.3.1983 Tarih ve 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/61) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :7.2.1996)

27. —Muğla Milletvekili Zeki Çakıroğlu’nun; 1086 Sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 9 uncu Maddesine Bir Fıkra Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/62) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :7.2.1996)

28. —Yalova Milletvekili Yaşar Okuyan’ın; 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Madde Eklenmesi Hakkında Kanun teklifi (2/63) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :9.2.1996)

29. —Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner’in; 4.11.1981 Tarih ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci Maddesinin (h) Fıkrasının Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/65) (Millî Eğitim Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :12.2.1996)

30. —Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner’in; 506 Sayılı Kanuna Bir Ek Madde İlavesine Dair Kanun Teklifi (2/66) (Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :12.2.1996)

31. —Konya Milletvekili Mehmet Keçeciler’in; Köy Kanunu Teklifi (2/68) (Tarım, Orman ve Köyişleri ve İçişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :13.2.1996)

32. —Konya Milletvekili Mehmet Keçeciler’in; Türk Ceza Kanununun 363 üncü Maddesine Bir Fıkra Eklenmesine Dair Kanun Teklifi (2/69) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :13.2.1996)

33. —Tokat Milletvekili Ahmet Fevzi İnceöz ve 21 Arkadaşının; Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine DairKanun Teklifi (2/70) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :14.2.1996)

34. —Hatay Milletvekili Atilla Sav’ın; Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi (2/78) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :27.2.1996)

35. —Hatay Milletvekili Atilla Sav’ın; Hâkimler ve Savcılar Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/79) (Adalet ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :27.2.1996)

36. —Konya Milletvekili Mehmet Keçeciler’in; 8.5.1985 Tarihli ve 3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan TürkVatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin SosyalGüvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanuna Bir Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi (2/81) (Sağlık ve Sosyalİşler ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :28.2.1996)

37. —Konya Milletvekili Mehmet Keçeciler’in; Sivil Savunma Kanunu Teklifi (2/84) (Adalet ve İçişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :28.2.1996)

38. —Konya Milletvekili Mehmet Keçeciler’in; İller Bankası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/85) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :28.2.1996)

39. —Konya Milletvekili Mehmet Keçeciler’in; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü Maddesinin Birinci Paragrafının Değiştirilmesine Dair Kanun Teklifi (2/86) (Millî Eğitim Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :28.2.1996)

40. —Bartın Milletvekili Köksal Toptan’ın; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanun ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/88) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :29.2.1996)

41. —Kırşehir Milletvekili Ömer Demir ve Kırıkkale Milletvekili Hacı Filiz’in; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek   Kabulüne Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi (2/90) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :29.2.1996)

42. —Ağrı Milletvekili M. Ziyattin Tokar ve 18 Arkadaşının; 28.3. 1983 Tarih ve 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/91) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :29.2.1996)

43. —Gümüşhane Milletvekili Lütfü Doğan ve 41 Arkadaşının; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/92) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :29.2.1996)

44. —İçel Milletvekili Oya Araslı ve İzmir Milletvekili BirgenKeleş’in; 743 Sayılı  Türk Medeni Kanununun Bir Maddesinin Değişitirilmesine ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesine Dair Kanun Teklifi (2/96) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :5.3.1996)

45. —İçel Milletvekili Oya Araslı ve İzmir Milletvekili Birgen Keleş’in; 1475 Sayılı İş Kanununun 17 nci Maddesi ile 5953 Sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanunun 16 ncı Maddesinin Değiştirilmesine İlişkin Kanun Teklifi (2/98) (Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :5.3.1996)

46. —Yozgat Milletvekili İlyas Arslan ve 20 Arkadaşının; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Bir Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/101) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçekomisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :6.3.1996)

47. —Hatay Milletvekili Ali Uyar ve Abdulkadir Akgöl’ün; Özürlüler İle İlgili Kanun Teklifi (2/102) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :7.3.1996)

48. —Hatay Milletvekilleri Ali Uyar ve Abdulkadir Akgöl’ün; 17 Haziran 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Temel Eğitim Kanununa İki Ek Madde İlavesine İlişkin Kanun Teklifi (2/103) (Millî Eğitim Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :7.3.1996)

49. —Çankırı Milletvekili Ahmet Uyanık’ın; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında 2809 Sayılı Kanunda ve 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/110) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :7.3.1996)

50. —Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner’in; 743 Sayılı Türk Medeni Kanununun 170 inci Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/111) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :10.3.1996)

51. —İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/112) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :10.3.1996)

52. —Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ve 24 Arkadaşının; 12.3.1982 Tarihli ve 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 19 uncu Maddesinin (b) Fıkrasının Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun Teklifi (2/114) (Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :10.3.1996)

53. —Erzincan Milletvekili Mustafa Kul ve Mustafa Yıldız’ın; Erzincan’da Erzincan Üniversitesi Adıyla Bir Üniversite Kurulması Hakkında Kanun Teklifi (2/116) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :12.3.1996)

54. —Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya ve 20 Arkadaşının; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanunİle 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerdeki Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/119) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :13.3.1996)

55. —Konya Milletvekilleri Ali Günaydın ve MehmetAli Yavuz’un; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/122) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :13.3.1996)

56. —İstanbul Milletvekili Tansu Çiller ve 6 Arkadaşının; 743 Sayılı Türk Medeni Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesine Dair Kanun Teklifi (2/123) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :13.3.1996)

57. —Konya Milletvekili Ahmet Alkan’ın; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun Teklifi (2/124) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :14.3.1996)

58. —Karabük Milletvekili Şinasi Altıner’in 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun İle 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/125) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :14.3.1996)

59. —Kahramanmaraş Milletvekili Hasan Dikici ve 38 Arkadaşının; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanunun Ek 26 ncı Maddesinin (A) ve (B)Fıkralarının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/127) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :14.3.1996)

60. —Malatya Milletvekili Ayhan Fırat’ın; 1.9.1971 Tarihli ve 1475 Sayılı İş Kanununun 29.7.1983 Tarih ve 2869 Sayılı Kanunla Değişik 25 inci Maddesinin (A) Fıkrasında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi (2/133) (Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

61. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; Çocuk Mahkemelerinin Kuruluşu, Görev ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ve Türk Ceza Kanununun Bazı Maddelerinin DeğiştirilmesineDair Kanun Teklifi (2/135) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

62. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; 1136 Sayılı Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/136) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

63. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevlerinin Kuruluş ve İdaresine Dair Kanun Teklifi (2/137) (Adalet ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

64. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; 5680 Sayılı Basın Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Kanun Teklifi (2/138) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

65. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; Bölge  İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanunun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine İlişkin Kanun Teklifi (2/139) (Adalet Komisyonu) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

66. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; Bazı Kanunlardaki Cezaların İdari Para Cezasına Dönüştürülmesine Dair Kanun Teklifi (2/140) (Adalet  Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

67. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; Adliye Mahkemeleri İle Üst Mahkemelerin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi (2/141) (Adalet  ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

68. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; 3167 Sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/142) (Adalet  Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

69. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; İş Mahkemelerinin Kuruluşu, Görevleri ve Yargılama Usulü Hakkında Kanun Teklifi (2/143) (Adalet  Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

70. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; 6570 Sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesine Dair Kanun Teklifi  (2/144) (Adalet  Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

71. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; Uzlaştırma Kurullarının Kuruluş, Görev ve Yetkilerine Dair Kanun Teklifi (2/145) (Adalet  Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

72. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın;  İcra ve İflas Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/146) (Adalet  Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

73. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; Hukuk Yargılama Usulü Kanunu Teklifi (2/147) (Adalet  Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

74. —Ankara Milletvekili Seyfi Oktay’ın; 1412 Sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/148) (Adalet  Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :19.3.1996)

75. —İstanbul Milletvekili Mustafa Baş ve 16 Arkadaşının; 28.3.1983 Tarih ve 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/149) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :20.3.1996)

76. –Konya Milletvekili Veysel Candan’ın; Gözlükçülük (Optisyenlik) Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına ve Bu Kanuna Bazı Geçici Maddeler Eklenmesine Dair Kanun Teklifi (2/151) (Adalet ve Sağlık ve Sosyal İşler komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :21.3.1996)

77. —Ankara Milletvekili İrfan Köksalan’ın; Bir İlçe Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi (2/152) (İçişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :22.3.1996)

78. — Ankara Milletvekili İrfan Köksalan’ın; Ankara İline Bağlı Olarak Batıkent Adıyla Bir İlçe Kurulması Hakkında Kanun Teklifi (2/153) (İçişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :22.3.1996)

79. —Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün’ün; Gelir Vergisi Kanununun Bir Maddesinin Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Kanun Teklifi (2/154) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :22.3.1996)

80. —Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün’ün; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanunun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi (2/115) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :22.3.1996)

81. —Giresun Milletvekili Ergun Özdemir’in; Kuzey Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı Kuruluşu Hakkında Kanun Teklifi (2/156) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :22.3.1996)

82. —Erzurum Milletvekilleri İsmail Köse ve Zeki Ertugay’ın; Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi  Teşkilatının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi (2/157) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

83. —İzmir Milletvekili H. Ufuk Söylemez ve Ankara Milletvekili Saffet Arıkan Bedük’ün; Kooperatifler Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/159) (Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret ve Plan ve Bütçe komisyonlarına)(Başkanlığa geliş tarihi :4.3.1996)

84. —İzmir Milletvekili H.Ufuk Söylemez ve Ankara Milletvekili Saffet Arıkan Bedük’ün; Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi  (2/160) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :25.3.1996)

85. —Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner’in; Millî Savunma Bakanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Bağlı Kurumlarda Döner Sermaye Teşkili ve İşletilmesine İlişkin Kanun ile  Gülhane Askerî Tıp Akademisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/162) (Millî Savunma ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

86. —Ankara Milletvekili Saffet Arıkan Bedük ve 6 Arkadaşının; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/163) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

87. —İstanbul Milletvekili Mustafa Baş ve 28 Arkadaşının; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 5434 Sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu, 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, 1479 Sayılı Bağ-Kur Kanununa Bazı Maddelerin İlavesi Hakkında Kanun Teklifi (2/164) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

88. —İstanbul Milletvekili Mustafa Baş ve 30 Arkadaşının; 5.5.1972 Tarihli 1587 Sayılı Nüfus Kanununun 15. Maddesini Değiştiren 3080 Sayılı Kanunun 2 nci Maddesinin 1 inci Fıkrasının Tadiline İlişkin Kanun Teklifi (2/165) (Adalet ve İçişleri komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

89. —İstanbul Milletvekili Mustafa Baş ve 30 Arkadaşının; Asgarî Ücretten Vergi Alınmamasına Dair Kanun Teklifi (2/166) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

90.—Kahramanmaraş Milletvekili Hasan Dikici ve 44 Arkadaşının; 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesine İlişkin Kanun Teklifi (2/167) (İçişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

91.—Kahramanmaraş Milletvekili Hasan Dikici ve 47 Arkadaşının; 3.4.1930 Tarih ve 1580 Sayılı Belediye Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi  (2/168) (İçişleri  Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

92.—Kahramanmaraş Milletvekili Hasan Dikici ve 45 Arkadaşının; 5434 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/169) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

93.—Kahramanmaraş Milletvekili Hasan Dikici ve 45 Arkadaşının; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı Maddesi “Ortak Hükümler Bölümü’’ A Bendi 7/b Fıkrasının Değiştirilmesi Hakkındaki Kanun Teklifi  (2/170) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

94.—Kahramanmaraş Milletvekili Hasan Dikici ve 44 Arkadaşının;  Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun Ek 13 üncü Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/171) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

95. —İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş ve 2 Arkadaşının; Memurların Yargılama Usulü Hakkında Kanun Teklifi (2/172) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :27.3.1996)

96. —İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu ve 9 Arkadaşının; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasının Bazı Madedelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/173) (İçişleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :27.3.1996)

97. —Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amirleri Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner  ve Adana Milletvekili Veli Andaç Durak’ın; Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dış İlişkilerinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 6 ncı Maddesinin Üçüncü ve Dördüncü Fıkralarının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/174) (Dışişleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 27.3.1996)

98. – Adana Milletvekili İmren Aykut ve Muğla Milletvekili Lale Aytaman’ın; Türk Kanunu Medenisinin Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesine DairKanun Teklifi (2/175) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 28.3.1996)

99. – Bursa Milletvekili TurhanTayan’ın; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Ek Maddeler Eklenmesine İlişkinKanun Teklifi (2/198) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 28.3.1996)

100. – Bursa Milletvekili TurhanTayan’ın; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin DeğiştirilerekKabulüne DairKanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/199) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 28.3.1996)

101. —Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Bir Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/200) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :28.3.1996)

102.—Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amirleri Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner, Adana Milletvekili Veli Andaç Durak, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik, Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz İle Balıkesir Milletvekili İ. Önder Kırlı’nın; 832 Sayılı Sayıştay Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu Kanuna Bazı Maddeler Eklenmesine Dair Kanun Teklifi (2/201) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi :4.4.1996)

103. —Erzurum Milletvekili İsmail Köse ve 18 Arkadaşının; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna Ek Maddeler Eklenmesine İlişkin Kanun Teklifi (2/202) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi :26.3.1996)

Tezkereler

1. – Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/161) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

2. – Ankara Milletvekili Yücel Seçkiner’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/162) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden

3. – Amasya Milletvekili Haydar Oymak’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/163) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

4. – Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/164) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

5. – Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/165) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

6. – Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/166) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

7. – Afyon Milletvekili İsmet Attila’nın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/167) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

8. – Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/168) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

9. – Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/169) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

10. – Konya Milletvekili Necmettin Erbakan’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/170) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

11. – Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/171) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

12. – İzmir Milletvekili Rıfat Serdaroğlu’nun; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/172) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

13. – Artvin Milletvekili Süleyman Hatinoğlu’nun; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/173) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

14. – İzmir Milletvekili Işın Çelebi’nin; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/174) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

15. – Konya Milletvekili Necmettin Erbakan’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/175) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

16. – Konya Milletvekili Necmettin Erbakan ile İstanbul Milletvekili Mukadder Başeğmez’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/176) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

17. – Kütahya Milletvekili Ahmet Derin’in;  Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/177) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

18. – Eskişehir Milletvekili İbrahim Yaşar Dedelek’in;  Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/178) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

19. – Konya Milletvekili Necmettin Erbakan’ın;  Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/179) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

20. – Samsun Milletvekili İrfan Demiralp’in;  Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/180) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

21. – Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın;  Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/181) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

22. – Denizli Milletvekili Hasan Korkmazcan’ın;  Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/182) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

23. – Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın;  Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/183) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

24. – Elazığ Milletvekili Ahmet Cemil Tunç’un;  Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/184) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

25. – Kırıkkale Milletvekili Hacı Filiz’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/185) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

26. – Konya Milletvekili Necmettin Erbakan’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/186) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

27. – Manisa Milletvekili Ekrem Pakdemirli’nin; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/187) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

28. – Konya Milletvekili Necmettin Erbakan’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/188) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

29. – Giresun Milletvekili Ergun Özdemir’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/189) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

30. – Konya Milletvekili Necmettin Erbakan’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/190) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

31. – Ankara Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/191) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.3.1996)

32. – İstanbul Milletvekili Mehmet Bahattin Yücel’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/192) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 20.3.1996)

33. – Çorum Milletvekili Yasin Hatiboğlu’nun; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/193) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 20.3.1996)

34. – Tokat Milletvekili Bekir Sobacı’nın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/194) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 29.3.1996)

35. – Seyfettin Uzundiz Hakkındaki Ölüm Cezasının Yerine Getirilmesine Dair  Başbakanlık Tezkeresi (3/195) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

36. – Bekir Gedik Hakkındaki Ölüm Cezasının Yerine Getirilmesine Dair Başbakanlık Tezkeresi (3/196) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

37. – Nizamettin Özoğlu Hakkındaki Ölüm Cezasının Yerine Getirilmesine Dair Başbakanlık Tezkeresi (3/197) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

38. – Yakup Karaca Hakkındaki Ölüm Cezasının Yerine Getirilmesine Dair Başbakanlık Tezkeresi (3/198) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

39. – Hasip Mehmet Atay Hakkındaki Ölüm Cezasının Yerine Getirilmesine Dair Başbakanlık Tezkeresi (3/199) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

40. – Mehmet Sait Dayan Hakkındaki Ölüm Cezasının Yerine Getirilmesine Dair Başbakanlık Tezkeresi (3/200) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

41. – Murat Katrağ Hakkındaki Ölüm Cezasının Yerine Getirilmesine Dair Başbakanlık Tezkeresi (3/201) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

42. – Taner Keleşoğlu Hakkındaki Ölüm Cezasının Yerine Getirilmesine Dair Başbakanlık Tezkeresi (3/202) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.2.1996)

43. – Elektrik İşleri Etüd İdaresi Genel Müdürlüğünün 1992 Malî Yılı Bilançosu, Gelir ve Gider Hesabı ile Faaliyet Raporunun Sunulduğuna İlişkin Başbakanlık Tezkeresi (3/203) (Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

44. – Elektrik İşleri Etüd İdaresi Genel Müdürlüğünün 1993 Malî Yılı Bilançosu, Gelir ve Gider Hesabı ile Faaliyet Raporunun Sunulduğuna İlişkin Başbakanlık Tezkeresi (3/204) (Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

45. – Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün 1993 Malî Yılı Bilançosu, Gelir ve Gider Hesabı ile Faaliyet Raporunun Sunulduğuna İlişkin Başbakanlık Tezkeresi (3/205) (Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

46. – Türkiye Büyük Millet Meclisinin Denetimine Tabi Kuruluşların 1993 Yılı Faaliyetleri, Bilanço, Kâr ve Zarar Hesaplarına Ait Raporların Sunulduğuna İlişkin Başbakanlık Tezkeresi (3/206) (Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

47. – Türkiye Büyük Millet Meclisinin Denetimine Tabi Kuruluşların 1994 Yılı Faaliyetleri, Bilanço, Kâr ve Zarar Hesaplarına Ait Raporların Sunulduğuna İlişkin Başbakanlık Tezkeresi (3/207) (Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 27.2.1996)

48. – Cumhurbaşkanlığı 1994 Malî Yılı Kesinhesap Cetvelinin Sunulduğuna İlişkin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Tezkeresi (3/208) (Türkiye Büyük Millet Meclisi Hesaplarını İnceleme Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 19 uncu Dönemden)

Sözlü Soru Önergesi

1. – Konya Milletvekili Veysel Candan’ın, et ithalatına ve kontrolüne ilişkin Tarım ve Köyişleri Bakanından sözlü soru önergesi (6/42) (Başkanlığa geliş tarihi : 3.4.1996)

Yazılı Soru Önergeleri

1. – Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz’in, Konya Tuzlukçu İlçesi Kaymakamının icraatlarına ilişkin İçişleri Bakanından yazılı soru önergesi (7/551) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

2. – Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış’ın, uluslararası bir şirketin, Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/552) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

3. – Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış’ın, iç ve dış borçlara ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/553) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

4. – Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış’ın, kamu bankalarının kanunî ve idarî takipte olan alacaklarına ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/554) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

5. – Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış’ın, kamu bankalarının bull-note işlemlerine ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/555) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

6. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, TÜBİTAK ve Ege Üniversitesi laboratuvarlarında incelettirilen deterjanların reklamlarına ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/556) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

7. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, DHMİ’nin yatırımlarına ilişkin Ulaştırma Bakanından yazılı soru önergesi (7/557) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

8. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, yap, işlet, devret modeliyle hangi şirket ve kuruluşlara hangi şartlarla proje tahsis edildiğine ilişkin Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanından yazılı soru önergesi (7/558) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

9. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, İstanbul banliyö trenlerinde yaşanan olumsuzluklara ilişkin Ulaştırma Bakanından yazılı soru önergesi (7/559) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

10. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, vakıflara ait binaların kiralanma ve satışlarına ilişkin Devlet Bakanından yazılı soru önergesi (7/560) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

11. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, İstanbul İli otoyol gişelerine ilişkin Bayındırlık ve İskân Bakanından yazılı soru önergesi (7/561) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

12. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, havaalanlarındaki kimlik tespitlerine ilişkin İçişleri Bakaınndan yazılı soru önergesi (7/562) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

13. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, canlı hayvan ithaline ve sığır vebasına ilişkin Tarım ve Köyişleri Bakanından yazılı soru önergesi (7/563) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

14. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, vergi kaçağının önlenmesine yönelik tedbirlere ilişkin Maliye Bakanından yazılı soru önergesi (7/564) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

15. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, canlı hayvan ithaline ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/565) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

16. – Bartın Milletvekili Cafer Tufan Yazıcıoğlu’nun, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra ve Armutçuk Müessese ve Maden ocaklarına ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/566) (Başkanlığa geliş tarihi : 3.4.1996)

17. – Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya’nın, et ithalatına ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/567) (Başkanlığa geliş tarihi : 3.4.1996)

 

9 . 4 . 1996  SALI

Tasarılar

1. – 10.10.1984 Tarihli ve 3056 Sayılı Kanunun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı (1/288) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 1.4.1996)

2. – Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı (1/289) (Çevre ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

3. – Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti arasında Kırgızistan Başkenti Bişkek Şehrinde Kırgızistan -Türkiye Manaz Üniversitesi Kurulmasına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı (1/290) (Millî Eğitim ve Dışişleri komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 8.4.1996)

Teklifler

1. – Çankırı Milletvekili İsmail Coşar ve 39 Arkadaşının; 657 Sayılı Kanunun 86 ncı Maddesinin 3 üncü Fıkrasının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/179) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 29.3.1996)

2. – Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ve 18 Arkadaşının; 657 Sayılı Kanunun 100 üncü Maddesinin Değiştirilmesine Dair Kanun Teklifi (2/180) (İçişleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 29.3.1996)

3. – Konya Milletvekili Hüseyin Arı ve 14 Arkadaşının; Konya Ereğli’nin; İl Olması Hakkında Kanun Teklifi (2/181) (İçişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 29.3.1996)

4. – Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ve 33 Arkadaşının; Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/182) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 29.3.1996)

5. – Mardin Milletvekili Fehim Adak ve 95 Arkadaşının; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/184) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 1.4.1996)

6. – Mardin Milletvekili Ömer Ertaş ve 28 Arkadaşının; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/185) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 1.4.1996)

7. – Afyon Milletvekili H. İbrahim Özsoy’un; Sosyal Güvenlik Kuruluşlarına Tabi Olarak Geçen Hizmetlerin Birleştirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/186) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 1.4.1996)

8. – Afyon Milletvekili H. İbrahim Özsoy’un; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun ile 78 ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/187) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 1.4.1996)

9. – İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş ve 4 Arkadaşının; 17.3.1981 Tarih ve 2429 Sayılı Yasanın 2 nci Maddesinin Değiştirilmesine İlişkin Kanun Teklifi (2/188) (İçişleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

10. – Zonguldak Milletvekili Tahsin Boray Baycık’ın; Zonguldak İlinde Kilimli ve Kozlu Adında İki İlçe Kurulması Hakkında Kanun Teklifi (2/189) (İçişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

11. – Amasya Milletvekili Aslan Ali Hatiboğlu ve 9 Arkadaşının; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair 2809 Sayılı Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi (2/190) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

12. – Konya Milletvekili Veysel Candan ve 13 Arkadaşının; 2380 Sayılı Belediyelere ve İl Özel İdarelerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/192) (İçişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 3.4.1996)

13. – Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün ve 17 Arkadaşının; Bir İlçe Kurulması Hakkında Kanun Teklifi (2/193) (İçişleri ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 3.4.1996)

14. – Konya Milletvekili Necmettin Erbakan ve 30 Arkadaşının; Asgarî Ücretten Vergi Alınmamasına Dair Kanun Teklifi (2/194) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 3.4.1996)

15. – Konya Milletvekili Necmettin Erbakan ve 29 Arkadaşının; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu, 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 5434 Sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu, 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, 1479 Sayılı Bağ-Kur Kanununda Bazı Maddelerin İlavesi Hakkında Kanun Teklifi (2/195) (Sağlık ve Sosyal İşler ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 3.4.1996)

16. – Van Milletvekili Fethullah Erbaş’ın; Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanunun 33 üncü Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/203) (Millî Eğitim ve Plan ve Bütçe komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi : 28.3.1996)

17. – Hatay Milletvekili Atila Sav’ın; Millet Meclisi İçtüzüğünün 105 inci Maddesinin Son Fıkrasının Değiştirilmesine Dair İçtüzük Teklifi (2/204) (Anayasa Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 9.4.1996)

Tezkereler

1. – Halil Yıldırım Hakkındaki Ölüm Cezasının Yerine Getirilmesine Dair Başbakanlık Tezkeresi (3/209) (Adalet Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

2. – İstanbul Milletvekili Aydın Menderes’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/210) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

3. – İstanbul Milletvekili Ali Talip Özdemir’in; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/211) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma  Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

4. – Aydın Milletvekili Ali Rıza Gönül’ün; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/212) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

5. – Sıvas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/213) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

6. – İstanbul Milletvekili Yıldırım Aktuna’nın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/214) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

7. – Antalya Milletvekili İbrahim Gürdal’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/215) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

8. – Rize Milletvekili Şevki Yılmaz’ın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/216) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

9. – Konya Milletvekili Hüseyin Arı’nın; Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi (3/217) (Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

Sözlü Soru Önergesi

1. – Yozgat Milletvekili Abdullah Örnek’in, Yozgat - Yerköy’deki Beyazıtoğlu Çiftliğine ilişkin Tarım ve Köyişleri Bakanından sözlü soru önergesi (6/43) (Başkanlığa geliş tarihi : 4.4.1996)

Yazılı Soru Önergeleri

1. – Kayseri Milletvekili Memduh Büyükkılıç’ın, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi, Çocuk Kardiyoloji bölümündeki kalp ameliyatlarına ilişkin Sağlık Bakanından yazılı soru önergesi (7/568) (Başkanlığa geliş tarihi : 4.4.1996)

2. – Kayseri Milletvekili Memduh Büyükkılıç’ın “İstanbul Kanatlarımın Altında” adlı sinema filmine ilişkin Kültür Bakanından yazılı soru önergesi (7/569) (Başkanlığa geliş tarihi : 4.4.1996)

3. – Kayseri Milletvekili Memduh Büyükkılıç’ın, Kayseri - Melikgazi Gesi ilköğretim okulu öğrencilerinin ödenekleri ile ilgili usulsüzlük iddiasına ilişkin Millî Eğitim Bakanından yazılı soru önergesi (7/570) (Başkanlığa geliş tarihi : 4.4.1996)

4. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, İstanbul - Boğaziçi’nin imar durumuna ilişkin Bayındırlık ve İskân Bakanından yazılı soru önergesi (7/571) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

5. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, büyük kentlerdeki kaçak yapılaşmaya ilişkin Bayındırlık ve İskân Bakanından yazılı soru önergesi (7/572) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

6. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nınTürkiye Europalia festivaline ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/573) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

7. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın öldürülen gazeteci Metin Göktepe davasına ilişkin Adalet Bakanından yazılı soru önergesi (7/574) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

8. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın bürokratik işlemlerin azaltılmasına ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/575) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

9. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, vize uygulamalarına ilişkin Dışişleri Bakanından yazılı soru önergesi (7/576) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

10. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, Türkiye Yatırım Bankasınca bir otele kredi verilip verilmediğine ilişkin Devlet Bakanından yazılı soru önergesi (7/577) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

11. – İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı’nın, Türkiye Kalkınma Bankasının takibata alınmış kredilerine ilişkin Devlet Bakanından yazılı soru önergesi (7/578) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

12. – Kütahya Milletvekili Metin Perli’nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası kutlama törenleri yönergesine ilişkin Millî Savunma Bakanından yazılı soru önergesi (7/579) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

13. – Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz’ın Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarınca alınan otolara ilişkin Başbakandan yazılı soru önergesi (7/580) (Başkanlığa geliş tarihi : 5.4.1996)

Meclis Soruşturması Önergeleri

1. – Kocaeli Milletvekili Şevket Kazan ve 75 arkadaşının, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) bazı ihalelerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığının tespit edilmesine karşın gerekli işlemleri yapmayarak ihalelerin belli firmalara verilmesini sağlamak suretiyle Devleti zarara uğratarak görevini kötüye kullandığı ve bu eyleminin Türk Ceza Kanununun 240 ıncı maddesine uyduğu iddiasıyla eski Başbakan Tansu Çiller hakkında Anayasanın 100 üncü maddesi uyarınca bir Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önergesi (9/1) (Başkanlığa geliş tarihi : 2.4.1996)

2. – Zonguldak Milletvekili Mümtaz Soysal ve 59 arkadaşının, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) bazı ihalelerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığının TEDAŞ Teftiş Kurulunca tespit edilmesine karşın ihaleleri iptal etmemek suretiyle Devleti zarara uğratarak görevini kötüye kullandığı ve bu eyleminin Türk Ceza Kanununun 240 ıncı maddesine uyduğu iddiasıyla Enerji ve Tabiî Kaynaklar eski Bakanı Şinasi Altıner hakkında Anayasanın 100 üncü maddesi uyarınca bir Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önergesi (9/2) (Başkanlığa geliş tarihi : 4.4.1996)

Meclis Araştırması Önergeleri

1. – Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün ve 18 arkadaşının, esnaf ve sanatkârların sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 102 ve 103 üncü maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/54) (Başkanlığa geliş tarihi : 3.4.1996)

2. – Konya Milletvekili Veysel Candan ve 13 arkadaşının, sağlık hizmetlerindeki sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 102 ve 103 üncü maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/55) (Başkanlığa geliş tarihi : 3.4.1996)

3. – Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu ve 28 arkadaşının, kumarhanelerin maddî ve manevi tahribatlarının boyutlarını tespit etmek ve daha iyi denetlenmeleri için alınması gereken tedbirleri belirlemek amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 102 ve 103 üncü maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/56) (Başkanlığa geliş tarihi : 4.4.1996)

4. – Konya Milletvekili Veysel Candan ve 20 arkadaşının, iç ve dış borçlar ile alınan kredilerin nerelerde kullanıldığının tespiti amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 102 ve 103 üncü maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/57) (Başkanlığa geliş tarihi : 4.4.1996)

5. – İzmir Milletvekili Atilla Mutman ve 9 arkadaşının, doğal afetlerde meydana gelen can ve mal kaybını en aza indirmek için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 102 ve 103 üncü maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/58) (Başkanlığa geliş tarihi : 8.4.1996)