Hülya Güven, 13 Aralık 1951'de Isparta'da doğdu. Baba adı Ruhi, anne adı Ulviye'dir.
Tıp Doktoru, Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı Fakültede de Farmakoloji ABD'de uzmanlığını aldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1983'te yardımcı doçent, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ABD'de 1989'da doçent, 1993'te profesör oldu. "İlaç ve Zehir Danışma Merkezi"nin kurulmasını sağladı. Anabilim Dalı Başkanlıkları, Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu Üyelikleri, DEÜ Etik Kurul Başkanlığı görevlerini yürüttü. İzmir Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı ve kadınlara yönelik eğitim ve sosyal projelerin yürütülmesini sağladı. İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yaptı. İzmir Tabip Odası Onur Kurulu Başkanlığı, Türk Farmakoloji Derneği 2. Başkanlığı, EÇEV Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. DSÖ ve Sağlık Bakanlığının birlikte hazırladıkları Sağlık Projesi kitabının bölüm yazarlıklarını yaptı. Editörlüğünü yaptığı 2 kitabı, telif 1 kitabı ve makaleleri bulunmaktadır. İngilizce bilen Güven, evli ve 2 çocuk annesidir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tanıtımı kapsamında ziyaretçilerin rehber eşliğinde gezdirilmesi, TBMM rehberlik online kayıt sistemine başvurunun ardından, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan bir program dahilinde gerçekleştirilmektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etmek için e-Devlet üzerinden randevu talebinde bulunabilirsiniz.
Milli İradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tüm vatandaşlarımızın ziyaretine açılmıştır. Her ayın ilk Cumartesi günü 11.00 - 15.00 saatleri arasında önceden herhangi bir randevu almaksızın saat başı gerçekleştirilen gezi programlarına katılabilmek için TBMM Dikmen Kapısına gelmeniz yeterli olacaktır.
'Birinci Millî Mimarlık Dönemi Üslubu'nun Ankara'daki ilk örneklerinden olan I.TBMM Binası, 1920-1924 yılları arasında Kurucu Meclis olarak da görev yapan Gazi Meclis tarafından kullanılmıştır. Halen TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı uhdesinde Kurtuluş Savaşı Müzesi (I.TBMM Binası) olarak hizmet vermektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni aşağıdaki bağlantıyı kullanarak sanal olarak gezebilirsiniz.
Yasama ve Denetim Hizmetlerine İlişkin Tanıtım Videolarına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.